De wandeling

Ontdek hier wat je mag verwachten van De Lumineuze Nachten van het Park van Edingen.

Enkele hoogtepunten van vorig jaar

Wist je dat Edingen de vorm van een vlinder heeft op de kaart? Vorig jaar nam onze vlinder je mee op een magisch avontuur doorheen het park. 's Avonds, wanneer de nacht viel, kwamen alle dieren tot leven.

Een volledig nieuwe ervaring

Dit jaar nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van het park. Keer terug naar de 17de eeuw en stap binnen in de droom van architect Anton van Arenberg, ontmoet fantastische wezens en zie hoe het park op magische wijze vorm krijgt. Bewonder het eindresultaat van d’Arenbergs droom dat destijds als een van de mooiste parken van Europa werd gezien.

Indrukwekkende projecties

Tijdens De Lumineuze Nachten ontdek je het verhaal via meer dan 10 projecties op de gebouwen, paviljoenen, bomen en structuren in het park. De bomen komen tot leven en op de gebouwen ontdek je magische avonturen.

Prachtige lichtinstallaties

Naast de vele projecties is het volledige park sfeervol verlicht. Samen met dromerige muziek zorgt dit ervoor dat je volledig ondergedompeld word in de ervaring.

De wandeling

De wandeling van ongeveer 2 kilometer start aan de hoofdingang van het park. We gidsen jou door het park dat in de 17de eeuw als een van de mooiste parken van Europa werd beshcouwd.

Energie

De organisatie van De Lumineuze Nachten hecht veel belang aan duurzaamheid. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de zuinigste projectie-technologie en LED verlichting. Door het energieverbruik zo te beperken is het festival volledig diesel-vrij.