Bezoek Edingen

Combineer je bezoek aan de Lumineuze Nachten met een bezoek aan de stad Edingen. Weet je niet goed waar te beginnen? Hier helpen we je op weg.

Enghien ligt op 30 kilometer van Brussel en 50 van Rijsel en heeft zijn middeleeuwse karakter behouden. De stad kan worden bewonderd door zijn smalle straatjes met gebouwen uit de 17e en 18e eeuw en vele opmerkelijke gevels. Het erfgoed van Edingen is rijk aan monumenten en gebouwen die getuigen van het prestigieuze verleden van de stad van de "Titjes" (bijnaam van de inwoners van Edingen, die zijn naam ontleent aan Sint-Jan de Doper, patroonheilige van de stad).

Het park van Edingen, met een oppervlakte van 182 ha, ligt in het hart van de stad en is de trots van de inwoners van Edingen. Deze uitzonderlijke tuin, nu geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, werd in de 17de eeuw beschouwd als een van de mooiste tuinen van Europa.

Enghien Drone

Of u nu alleen bent, met een groep, met familie of met vrienden, in Edingen vindt u altijd wel iets wat u bezighoudt. Het recreatiecentrum Nautisport (met zijn recreatiezwembad) of de Golfclub van Edingen zullen u met plezier ontvangen voor een dagje uit.

Drone Parc d'EnghienPavillion - Parc d'EnghienPavillion Parc d'Enghien
Jardin des fleurs - Parc d'Enghien

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de toeristische dienst: 02/397.10.20 of tourisme@enghien-edingen.be.